Рекомендую: романтично-кримінальне кіно!

Хто бажає зануритися у хвилі романтики? Як казала моя давня подружка: "Фільм хороший, вони одружилися!"


Дізнавшись, що ще маємо можливість приєднатися до "вічного", подивилися фільм "Форма води".
Чому така назва? Не зовсім зрозуміло, хіба що один з головних героїв живе у воді, та й сам є її варіантом, Іхтіандром тобто. Не такий красивий, як у славнозвісному  радянському фільмі "Человек - амфибия", навіть з першого погляду доволі моторошний. Але з часом всі ми звикаємо до не дуже приємних облич.
Чому вічне? Бо стрічка номінована на "Оскар", та й отримала "Золотого лева" на Венеційському кінофестиваліяк найкращий фільм. Може  і далі отримає кілька нагород, тому що американці люблять мюзикли: за 2016 рік "Ла-ла Ленд" одержав перемогу аж у шести номінаціях. Але навряд в «Академії кінематографічних мистецтв і наук» сидять суцільні поціновувачі дуже приємної (так так, її багато у фільмі, я кайфувала, бо дуже люблю) музики 50-60-х років. Там є і танці, і степ, і  Еліза, головна героіня танцює у своїх мріях з Іхтіандром на сцені. Цікаво, що в нього чомусь нема ласт, а повинні бути, бо так зручніше переміщуватися у воді. Проте в нього дуже цікаві жаб'ячі очі та довгі страшні кігті на верхніх кінцівках.
По суті фільм - це приємна музична казка для дорослих, але молодих душею. Навіть французькою тут співають, як мовою кохання.
Cюжет доволі інтригуючий, навіть стрімкий. Є тут і ті, хто співчуває головним героям, і поганці, і великі поганці в обличчі радянських шпигунів  (пардон, розвідників), прізвище головного чомусь Михалков. Американські військові теж  мерзотники, аж двоє, мабуть тому, що режисер-сценарист мексиканець.
Трохи про головну героїню. Еліза німа сирота, виросла в притулку, знайшли її на березі річки немовлям, з довгими тонкими шрамами на шиї з обох сторін. Навряд чи тоді добре оглянули лікарі, але вони вирішали, що її німота від пошкоджених голосових зв'язок. І що ви думаєте? Ці шрами виявилися зародками зябер. Нібито вона - з родичів Іхтіандра, тому може жити разом з ним у воді.
Після жахливої стрілянини та переслідувань виявилось, що ця водяна істота насправді щось дуже близьке якщо не до Господа, то до чарівника точно. Він і сам невмирущий, та й може творити дива з близькими йому людьми.
Такий приємний хепі-енд! Що дуже добре для наших нелегких часів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

дневник Пиковая дама

Антон дуже наполегливо мені радить, щоб я писала.                                         Пиковая дама                           ---------...