Як підвищити позитивний настрій?

   Що робить, якщо несподівано для вас, а особливо для ваших близьких людей, позитивний настрій кудись подівся?
  Як і де його шукати?
  Це дуже просто. Згадайте прислів'я "дивитися на світ крізь рожеві окуляри", яке люди використовують практично у всьому світі. На жаль, походження його я не знайшла.
  Навіть у  "Кембриджському міжнародному словнику ідіом" вираз "крізь рожеві окуляри" описують як помилку у сприйнятті дійсності. Ще раніше Артур Шопенгауер у своїх "Афоризмах життєвої мудрості", вважав, що ліпше все бачити у чорному кольорі, бо менше можливостей для помилок...
Але, але... Всі ми набуваємо власного нелегкого досвіду, скільки б інструкцій, як організувати своє життя, не читали.

  Нещодавно психологи з Торонто зафіксували за допомогою магнітно-резонансного томографа, що людина у доброму гуморі бачить набагато більше кольорів. То були зовсім  не ті замасковані на Британських островах смішні вчені, прізвища котрих ніколи не дізнаєшся. Може то були жінки, які бува не пам'ятають, про що розмовляли зі своєю колежанкою, але дуже впевнено - у якому та була вбранні. 
  Так, професор Адам Андерсон у результаті експериментів виявив, що позитивний настрій допомагає людині побачити набагато більше навкруги,  він "розширює вікно, крізь котре ми дивимся у світ"Поганий настрій натомість веде до "тунельного зору".
Що ж робити, аби тримати себе у підвищеному позитиві?
Здогадались? Купуємо рожеві окуляри. Я так і зробила. 


На жаль, на світлині вони мають якійсь зовсім інший вигляд.
Що маємо...:)











Зараз у мене навіть хмаринки в небі дуже красивого кольору. От дивіться!
Ця світлина - натурального кольору.

А ця- вже дивлячись скрізь рожеві окуляри.















Приєднуйтесь!
Життя буде здаватися начебто у улюблених нами імпресіоністів!

Стаття написана при підтримці Фундації прав людини в рамках Проект реалізується Human Rights Foundation Ukraine в партнерстві з ГО «Громадська Палата України» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Литовської Республіки.

1 коментар:

  1. Дякую за корисний допис. Та хочу поділитися іще однією із... методик підтримання себе у доброму гуморі. Дуже корисно час від часу запитувати своє друге Я або, як то говорять, душу: чого Душа бажає? Чому сумує і що потрібно зробити, аби на душі було спокійно, тепло і позитивно? Можливо, Душі забажається морозива чи просто прогулянки, можливо, послухати якусь музику чи, навпаки, тиші і самотності. Потрібно частіше прислухатися до себе, аби досягти гармонії із собою і світом.

    ВідповістиВидалити

дневник Пиковая дама

Антон дуже наполегливо мені радить, щоб я писала.                                         Пиковая дама                           ---------...