Скромна чарівність #НАТО

З дитинства з  абревіатурою НАТО асоціюється війна, насильство, смерть. Страшні чужі камуфльовані дядьки, яки хочуть загарбати твій дім, твою землю, зруйнувати життя твоє та твоєї родини. Це були характерні риси "холодної війни". Зараз про таке просто соромно навіть думати, бо перетворюєшся на якогось мешканця як мінімум КНДР, як максимум, нашого північно-східного сусіда-ворога. 
Хоча кілька років тому вони були набагато ближчий до НАТО ніж ми, бо  співпраця з альянсом була доволі тісна.
Навіть Олександр Невзоров у своїх "Невзоровських середах" нещодавно розповідав, що в нього був військовий "Хаммер" фронтового вигляду. Коли він заїжджав до невеликих рф-ських (пишу так не тому, що неписьменна) містечок, люди виходили з хлібом - сіллю. Вони вважали, що вже НАТО до них прийшло! Треба, звісно, мати на увазі єпатажність автора, але ця картина вражає. 
Після початку війни, ця тема стала болючою не тільки для нас, хоч полюси змінилися.
Зараз ми практично впевнені, що якби Україна ще, наприклад, у 2002 році (коли була ініційована обструкція нашої  держави з приводу продажі "Кольчуг") приєдналась до цього союзу, ситуація в нас була б зовсім інша. 

На жаль, у нас була можливість стати членом альянсу, Якби вирішували генерали, Україна вже завтра була б в НАТО.

З "чорного гумору":  які потрібні умови, щоб опинитися під захистом НАТО? Щоб у державі було 2 американських війсковослужбовця, та один з них- вже неживий...

 В мене є, чи була(?) колишня коліжанка, яка більшу частину свого життя провела у Африці, бо чоловік її тамтешній. Тобто африканець. А дві їхні доньки позакінчували свої університети знаєте де? У Канаді! Коліжанка моя колись давно народилась десь на Уралі, але разом з батьками переїхала до України.  Наша останнє спілкування було про НАТО. Вона написала, що не хоче, сидячі в Африці, щоб "НАТО-вський чобіт топтав нашу землю!" На що я в неї спитала, чи знає вона, що Канада, де живуть її доньки, входить до НАТО. До цих пір чекаю відповіді. Чоботи вже давно в армії ніхто не носить, але цей радянський штамп міцно засів у голови багатьох колишных мешканців СРСР, або тих, хто ментально все ще живе там, у минулому.
Пару діб тому в ФБ з'явились її світлини з онукою, вдягнені вони були в одежу для Канади, але не для екватору. Так вони й живуть у своєму рЮсському ментальному світі. Під прикриттям НАТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар

дневник Пиковая дама

Антон дуже наполегливо мені радить, щоб я писала.                                         Пиковая дама                           ---------...