В нас немає війни?

Сьогодні їхала у маршрутці. Водій, молода ще людина, дуже "плакався", що доводиться безкоштовно возить АТОшників. На що йому відповіла, що мов, війна. Він практично прокричав, що війни в нас нема. Хіба?
Зайди у лікарню Мечнікова нижньою східною дорогою. Там стоїть невелике авто з написом "Груз 200" і з пластиковою домовиною зверху. На лаві сидять люди. Вчора молода ще жіночка з притулившимся до неї хлопцем років 16 розгойдувалась ритмічно, ніби колисала і заспокоювала своє дитя. Зараз пишу, а сльози застилають очі.
Повітря навкруги зовсім не те , що буває на похоронах: трохи з хвоєю, трохи з хімічним неприродним запахом сучасних квіткових магазинів. Ні, це густий важкій страшний запах, котрий супроводжує вас ще довго. 
Ті, хто вважає, що війни в нас нема, зайдіть хоч на хвилинку сюди.

3 коментарі:

  1. До сліз... Одні - допомагають, інші навіть не вбачають війну....сумно

    ВідповістиВидалити
  2. Можна пройти біля огорожі Михайлівського золотоверхого монастирського собору де розташовані фото героїв загиблих на війні. Скільки там болю, скільки болю в родинах загиблих. Скільки жінок ще не спить! Мою біль та сльози, в ту мить, від навколо живучих людей приховали сонце-захисні окуляри.

    ВідповістиВидалити
  3. Мій племінник в минулому році був не на "війні"... За його словами, там не стріляють, все мирно, тільки чомусь, коли повернувся, став замкнутим, у очах глибокий сум, і розучився посміхатия, речі пошматовані кулями... То хіба не війна, коли стріляють у людей. ЯК ТО МОЖНА НАЗВАТИ?????

    ВідповістиВидалити

дневник Пиковая дама

Антон дуже наполегливо мені радить, щоб я писала.                                         Пиковая дама                           ---------...